31-08-06

HERSTELLEN IN IJS

Na een wedstrijd verlangt iedereen wel eens naar een warm relaxerend bad of een douche. Wel het blijkt dat dit je herstel niet bevorderd, integendeel het herstel vertraagt! De oplossing voor het probleem is een ijsbad. Een bad nemen in bad vol ijsblokjes zorgt ervoor dat het herstel snel en prettig zal zijn. 15-20 cm ijs in je bad en je spieren kunnen beginnen regenereren.De dag na de wedstrijd zal je het verschil voelen.Mijn haren staan er al recht van als ik eraan denk. Ik ben niet zo voor koude douches of baden maar als ik aan de dag na de 1/2 marathon denk, heb ik dat er gerust voor over.bron : runnersworld

17:55 Gepost door Rudi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

brrr brrr en dat terwijl we met dit weer er aan denken onze verwarming aan te steken...

Gepost door: bewa | 31-08-06

Helemaal gek? Menen die dat echt? Het eerste waar ik aan dacht toen ik zondag thuiskwam na de halve M was een heerlijk warm bad... bizar. Als je 't eens hebt uitgeprobeerd mag je altijd laten weten of het werkt, voor dit soort experimenten voel ik me niet echt geroepen als proefkonijn :-)

Gepost door: Julie | 31-08-06

goed verteerd Je hebt je inspanning goed verteerd zo te lezen! Warma water is inderdaad niet goed. Door grote krachtsinspanningen ontstaan kleine scjeurtjes in de spieren die spontaan terug genezen. Een heet bad echter geeft een grotere doorbloeding en kan de scheurtjes verergeren!! Iets minder extreem is hetgeen ik gedaan heb, dat is de pijnlijke plaatsen enkele malen per dag gedurende een drietal dagen met een ijszakje behandelen, vermijd ontstekingen en werkt genezend. Een ijsbad zie ik niet direct zitten!

Gepost door: Dirk | 31-08-06

De commentaren zijn gesloten.