17-09-06

Dwars door Mechelen - recap

Vandaag de 10 km dwars door Mechelen. Er was veel volk voor deze eerste editie. De weergoden waren ons gunstig gezind. Geen zon en dus een pak minder warm dan gisteren. Om klokslag drie uur gingen we van start. Ieder met zijn ambities. De eerste km ging vlotjes maar ik denk dat er iets mis was met de km aanduiding. Kwam pas door aan km 1 na 5'03. Ik had direct iets van "dit kan hier niet" Mijn tempo lag hoger dan 12km/uur. Vermoedelijk werd dit gecorrigeerd bij km 2 want die duurde precies minder lang. Dus km 2 gepasseerd aan 9'13'' Het tempo lag hoog genoeg voor me en wilde me niet forceren om toch maar 4'30'' per km af te leggen. De eerste (en ook de laatste !)drankbevoorrading lag op 4.5 km dus nog 5.5 te gaan zonder drinken. Je moest ook snel zijn aan de bevoorrading om toch maar een bekertje te kunnen bemachtigen! Dit moet in toekomst toch beter. Dan weg terug genomen richting Mechelen centrum. Mijn Mp3 speler was uitgevallen aan de bevoorrading dus kwam ik zonder muziek te zitten. Ik had hem nochthans goed kunnen gebruiken. Tussen km 6 en 7 kreeg ik het even zwaar. Nadien ging het terug beter en vanaf 7.5 km kwamen we terug in de bewoonde wereld. Toch nog volhouden alhoewel ik last kreeg van droge mond. Kwam de 8 km voorbij aan 36'40.Toen dwars door de Mechelse binnenstad. Eindelijk wat supporters lang de weg. Parcours verliep vanaf dan vrijwel uitsluitend over kleine kasseitjes. Vanaf km 9 terug een beetje versneld om te finishen in 46'20. Sfeer was er genoeg op Grote Markt met optredens (Gunther Neefs e.a.),kinderanimatie, verschillende standjes.Zo dat was het dan. Ben toch tevreden over resultaat. Als ik rekening hou met het feit dat de 10 km Oostende maar 9.6 km was, boek ik toch een goede 3 minuten winst op 2 maanden tijd.Was na de wedstrijd snel gerecupereerd en voelde me nog heel fris.Nu nog 2 weekjes trainen en op naar de halve kustmarathon.Een dikke proficiat aan Jurgen die zijn eerste 10 km liep nadat hij gisteren ook al 9 km onder een loden zon liep.

18:35 Gepost door Rudi in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Publiek aanmoediging doet inderdaad deugd hé ! Zo publiek langs de kant kan je vleugels geven. Misschien volgende keer met een drankgordel lopen ? dan heb je dat gesukkel aan de bevoorradingsposten niet nodig

Gepost door: Jo | 17-09-06

Dwars door Mechelen Knap gedaan Rudi. 't Weer zat inderdaad goed mee. Zelf had ik een halve Marathon elders te lopen anders had ik zeker ook in Mechelen gestaan.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 17-09-06

Maar één ding te zeggen... Heel mooie prestatie! Knap gedaan hoor Rudi.

Gepost door: Julie | 17-09-06

De commentaren zijn gesloten.