16-09-08

Prachtige bollekesloop

De Bollekesloop van zondag was echt een plezier. Het goede weer zat daar ongetwijfeld voor iets tussen. In totaal meer dan 700 mensen voor de 2 wedstrijden. Organisators kunnen terecht spreken van een succes. De start verliep (zoals gewoonlijk) nogal chaotisch. Zowel de 5 als de 10 km gingen tesamen van start. Gezien we tamelijk achteraan zijn vertrokken, kon de inhaalrace al direct beginnen.Heb noodgedwongen voor het voetpad gekozen  maar ging (ook zoals gewoonlijk) een beetje te snel van start. Toen ik onderweg was naar de wedstrijd merkte ik dat de batterij van mijn Garmin leeg was. Dus lopen op intuïtie en de laatste km op karakter. Mrwhite kon me halverwege bijna bijbenen maar plots zag ik hem niet meer. Dat gaf me moed om verder door te zetten. Kreeg wel een beetje last om te slikken. We dachten eerst dat de wedstrijd maar 4.5km was maar dat viel dik tegen. Was wel degelijk een 5km. De laatste 200 meter nog een spurtje uitgeperst om te finishen in een 23'16''.Na afloop dronk menigeen natuurlijk een bolleke of liever een prinske. Ik hield het bij een fruitsapje en nero.

Matige tijd maar toch heel tevreden. In 4 maanden amper 3 keer getraind en toch nog vrij snel gerecupereerd. Uiteindelijk 28ste op 137 deelnemers waarvan slechts 6 ouder dan ik. Mijn werk strooit echter roet in het eten voor trainingen deze week.

Volgende wedstrijd wordt misschien de jaarmarktloop in Rumst of Dwars door Hasselt. Daar ben ik nog niet helemaal uit.

22:18 Gepost door Rudi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-08

Mooie middagloop - 6750m - 36min

Vandaag heerlijk weer en er tijdens mijn middagpauze van geprofiteerd. Bedoeling was om terug een beetje km's te doen en toch niet te snel te lopen. Samen met 3 collega's vertrokken en nadien op eigen tempo verder gegaan om er een heel goed gevoel aan over te houden. Eerst een beetje te traag, rond de 9 km/uur - dan toch maar 2 collega's achterwege gelaten om nadien met zijn tweeën tot km 5 te blijven en dan toch maar een beetje sneller te lopen.

Er waren heel veel lopers in het park( wat goed weer niet allemaal doet!)

Donderdag ga ik nog eens in het veld en dan moet ik maar klaar zijn voor de bollekesloop. Ik heb er weer zin in en dat is het belangrijkste.

Ik heb vandaag onze nieuwe fitnessruimte op het werk eens geïnspecteerd en vastgesteld dat er een behoorlijke loopband werd geïnstalleerd. Dus geen excuses voor deze winter!!

ScreenShot1001

18:54 Gepost door Rudi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-08

Morgen middagtraining.

Morgen staat er een middagtraining op het programma. Een zevental km aan een rustig tempo. Ga niet te zot meer doen voor zondag. Ben wel benieuwd wat dat gaat worden zondag. Slecht 2 trainingen op 3 maanden tijd en dit allemaal door blessures en neusoperatie.Het is al wel positief dat ik geen last meer heb van mijn achillespees.

Hopelijk wordt het zondag een prettige loop en hebben we weertje zoals vandaag. Voor zij die nog willen meelopen aan de Bollekesloop. Inschrijven kan ook ter plaatse nog vanaf 12:00 uur. De loop gaat van start om 15:00 uur.

22:43 Gepost door Rudi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-08

Middagloopje 5km

Vanmiddag nog eens mijn loopschoenen aangedaan. Was pas de tweede maal na mijn operatie begin juli. Was direct toch een stevige training. Samen met mijn twinbroer op stap. Hij heeft net zoals ik een beetje de neiging om te snel te lopen. Dat uitte zich direct in de tijd. 5 km in 25'46. Toch wel nog snel als je een poos niet meer hebt gelopen. We hebben er in ieder geval vertrouwen in dat we de bollekesloop die plaatsvindt op zondag 14-09-08 te ANTWERPEN-BERCHEM tot een goed eind zullen brengen. Deze loop werd georganiseerd nav 175 jaar Brouwerij DE KONINCK. Na afloop krijgt natuurlijk iedere loper een echt Antwaarps Bolleke. Hopelijk is er een toffe sfeer. We nemen alvast deel met 4 collega's. Deze en volgende week nog een beetje trainen en dan komt alles dik in orde!

20:58 Gepost door Rudi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |